Southwest Rock

Next stop: Southwest Rock. Op advies van een hele toffe chick die ik heb leren kennen in Sydney zijn we na een overnachting in New Castle naar Southwest Rock gereden. Eerst even boodschappen doen bij de supermarkt. Ons overlevingpakket (pindakaas en brood) in de bus gegooid en we konden weer gaan.

Ongelukje gehad. Wegrijden van een verlaten parkeerplaats blijkt toch nog niet zo makkelijk te zijn. Onze chauf Maarten kreeg het voor mekaar om tegen het verkeer in weg te rijden, vervolgens een ijzeren paal te raken en deze gedurende 2 meter intiem te kussen met de zijkant van de bus. Resultaat een deuk van zeker 2 meter. Je kunt je wel voorstellen dat dit een beetje een domper was op deze dag. Maargoed, het wordt er niet beter op als je hier te lang bij stil blijft staan. Ps. Turbo Mc Kwek wilde helaas niet met de bus en zijn geliefde op de foto…

IMG_0716.JPG

Dus hebben we eerst het toerist office bezocht om te vragen wat er in deze omgeving zoal te doen was en waar de camping was waar we die nacht wilden slapen. Iedereen is hier altijd bereid je te helpen als je ergens naar op zoek bent, ze komen zelfs naar je toe gelopen om te vragen of ze je ergens mee kunnen helpen. Maargoed, op advies van de ouwelui in het toerist office zijn we naar de vuurtoren gereden die vlakbij onze camping stond. Het uitzicht daar was echt amazing, ook omdat je op deze plek komen haast geen backpackers omdat je hier alleen met eigen vervoer kunt komen. Beter dan in een rijtje alle bezienswaardigheden bekijken lijkt mij. Op de weg richting onze slaapplaats voor die nacht nog een kangaroo gezien en onze bus op 1 meter afstand vanaf de roo geparkeerd, heel gaaf want het beest bleef gewoon zitten.

De camping waar we die nacht verbleven was ook op advies van dezelfde chica uit Sydney. Het was midden in een regenwoud met weinig fasciliteiten of eigenlijk geen maar wel midden in de natuur, een aantal km uit de bewoonde wereld en aan het strand. Een ervaring om niet meer te vergeten. Die avond zijn we zodra het donker werd met onze stoeltjes naar het strand gelopen en hebben we naar de sterren gekeken. Ik heb nog nooit eerder zoveel sterren gezien, de lucht is hier helemaal verlicht echt prachtig. Toen we teruggingen naar de camper hebben we eten gekookt (vies blikvoer) en een campvuurtje gemaakt. Bram ging vervolgens slapen en Maarten en ik zijn nog even naar de buren gelopen want die hadden wel een kampvuur dat nog brandde en de onze was allang uit. Daar hele toffe franse gasten leren kennen die allerlij muziekinstrumenten bij zich hadden. Genoten van de muziek en op een gegeven moment hoorde we achter een boom een van de franse kerels een didgeridoo bespelen. Toen hij naar ons toe kwam bleek dat het geen echte didgeridoo was maar een kartonnen buis die ze gratis bij de ikea hadden gehaald. Zodra ik hier in de buurt van een ikea kom ga ik er ook zeker eentje halen. Na wat tips van de fransoos kreeg ik het voor mekaar om wat tonen uit het instrument te krijgen wat enigszins lijkt op muziek. Vervolgens gaan slapen want we wilden de dag erna op tijd uit bed zodat we nog veel konden doen.

De dag erna maakte Bram mij, zoals gewoonlijk, wakker en heb ik de moed bijeengeraapt om uit bed te komen. Vervolgens hebben we onze spullen gepakt en zijn we naar een locatie gereden vanwaar we een mooie hike (wandeltocht) konden maken. De wandeltocht begon in een regenwoud dat vol zat met grote spinnen dus we moesten uitkijken dat we niet met ons gezicht in een web liepen. Bram bleek de grootste held van ons dus die mocht voorop. Na een half uurtje te hebben gelopen kwamen we uit bij een groot strand omgeven door regenwoud en bergen. Dit is zeker een van de mooiste stranden waar ik tot nu toe ben geweest. Eerst aan de rechterkant wezen kijken waar een meisje krabben aan het zoeken was en vervolgens een duik genomen in de zee en geworsteld met de grote golven. Daarna zijn we aan de andere kant van het strand wezen kijken. Een kerel daar vertelde ons dat je vanaf een rots de zee in kon springen. Een paar keer in het water gesprongen en teruggelopen richting de auto. Op de weg terug in het regenwoud nog oog in oog gestaan met twee grote kangaroo’s die we pas zagen toen we ze op een aantal meter waren genaderd. Daarna fish & chips gegeten (niet zo lekker als een supertje maar komt in de buurt) en vertrokken naar Byron Bay.

To be continued….

Be Sociable, Share!
Reacties
  • jacqueline zegt:

    he teuntje,alles goed? Ik heb je verhalen gelezen en je foto`s gezien. Ik heb er van genoten! leuk geschreven. Het komt wel goed met dat boek van jou hahaha.
    Dikke kus jac. en tot het volgende verhaal.