Paradise! Withsundays Islands

IMG_0919.jpg
Na Frasier Island hebben we er maar gelijk een andere trip achteraan gedaan. What the hell, als rijke westerse hoor je als een god in Frankrijk (of ozzy) te leven toch, achum… Maar ok, een bult geld armer maar wel een unieke ervaring rijker. Vanuit de haven van Airliebeach vertrokken met een zeilboot met twintig andere rugzaktoeristen richting de mooiste eilandengroep aan de kust van Australie op het Great Barrier Reef. We hadden de pech dat we de staart van de cycloonmeekregen waardoor het weer niet bepaald heavenly was. Dit betekende wel dat het goed zeilweer was. Zodra de zeilen omhoog gingen kantelde de boot zover dat het dek aan een kant nog net niet onder water stond. Je moest je voeten echt ergens tegenaanzetten want anders zou je zo de zee in glijden. En je wilt niet dat dat daar gebeurt; dodelijk kwallen snapte!

De eerste avond zijn we voor anker gegaan in een baai die voorheen sharksbay werd genoemd, nu heeft het een andere naam maar die ben ik even vergeten (voor de toeristen). Heel gaaf als het daar donker is zie je allemaal lichtjes in het water, plankton. Vanaf de boot in het water geplast en toen zag je er nog meer, heel cool. Snachts wat flauwe drankspelletjes gedaan en gezellig met de andere twee musketiers Bram en Maarten in een bed geslapen (driepersoonsbed). Niet echt heel erg comfortabel en benedendeks rook het als een 16e eeuws VOC-schip met slaven aan boord in staat van ontbinding. Slecht geslapen dus. De dag erna zouden we eigenlijk naar Whiteheaven beach gaan maar dat ging helaas niet door vanwege de cycloon. We zouden allemaal ziek worden volgens kapitein Ortega als we daarheen gingen. En aangezien mijn zwakke metgezellen al zeer verheugd waren dat ze het eerste gedeelte van de reis hadden overleefd was dat maar goed ook. Bram was zeer trots op zichzelf dat hij na een overdosis aan anti-zeeziektepillen alles binnen heeft kunnen houden. En onze fijne kornuit Maarten heeft zich slechts een keer laten gaan, lag aan het eten, slecht geslapen, voelde zich al niet lekker, jeweetwel haha. Ik wilde er nog een foto van maken maar dat mocht niet, balen.  Maargoed next day wel wezen snorkelen op beste snorkspot daar. Heel gaaf, superveel verschillende vissen gezien, zeerog, elvis (hij leeft dus wel)  en heel mooi koraal. Daarna nog de saaiste aboriginalgrotschilderingen ever gezien. Had waarschijnlijk een offday, hoop het voor hem.

De laatste dag zijn we eerst nog een keer gaan snorkelen op een andere spot maar was minder spectaculair. Vervolgens op het dek liggen slapen tot dat we weer aan wal waren.

Hele vette trip!

Be Sociable, Share!