Remi naar Kiwiland

IMG_1203.jpg
Voor het eerst alleen de boel verkennen. Even wennen omdat reisleider Bram aka ‘wandelende Lonely Planet’ niet meer bij me was waar ik blind achteraan kon lopen. Nu moest ik daadwerkelijk zelf dingen uit gaan zoeken. Het begon niet echt soepeltjes toen ik, na een nacht te hebben doorgetrokken in Cairns, vanaf het vliegveld aankwam bij mijn hostel in Brisbane. Om half tien sochtends kreeg ik te horen dat ik pas om 14.00 uur mijn kamer in kon om naar dromenland te gaan. Aangezien ik uitgeput was en me niet helemaal jofel voelde door de nacht ervoor zat er niks anders op dan een tijdelijke geimproviseerde slaapplaats te zoeken. In de ontvangsthal van het hostel heb ik twee poefjes tegen elkaar geschoven waar ik een dutje heb gedaan. Niet erg fijn aangezien ik was omsingeld door rekken met folders waar mensen nonstop dingen uit kwamen halen. De rest van de dag heb ik vooral veel quality time in bed gehad, 15 uur non stop, nieuw record. De dag erna savonds wat wezen eten en twee engelse meisjes ontmoet, samen met hun nog wat drankjes gedaan, blijven hangen en uiteindelijk afgemaakt met een drankspelletje door twee noren. De dames waren ondertussen al naar huis en ik stond net op het punt om hetzelfde te doen toen ik twee Nederlandse gasten leerde kennen. Dirk en Teun uit Gemert, Time-out witte nie. Nog langer blijven hangen maar heb het uiteindelijk weer allemaal overleefd. De rest van de tijd in Brisbane voelde meer als wachten, vooral omdat ik de stad al een keer had gezien.

IMG_1229.jpg

Eenmaal in Auckland aangekomen kon mijn kiwi-belevenis beginnen. De eerst dag Favlio leren kennen, een franse kerel, en met hem de dag erna een gratis bustour gedaan door Auckland. Tijdens die tour proberen ze je van alles aan te smeren maar als je daar gewoon niet op in gaat heb je mooi een gratis trip. First stop, de skytower, de hoogste toren van het zuidelijk halfrond. In de bus werd een wedstrijd gedaan en de winnaar mocht een gratis vrije val van de skytower doen. Als ze me ervoor zouden betalen zou ik het nog niet doen dus ik heb niet meegedaan. Even gekeken hoe onze held doodsangsten uitstond en vervolgens naar een van de vele vulcanen gegaan in Auckland, Mount Eden. Daar had je een heel mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Er zit daar maar 16 km tussen de ene en de andere oceaan. Echt heel bijzonder. Ook was er een soort kompas waarop je kon zien hoever je van huis was. Verder dan dit kom ik waarschijnlijk niet van ons kouwekikkerlandje, 18.116 km naar Amsterdam. Vervolgens naar de harborbridge gegaan waar we onderdoor konden lopen. Helm op en andere beveiligingsdingen en daar gingen we, gaaf om dit te doen. Na een eind te hebben gelopen kwamen we bij een karretje aan waar mensen zich lieten vastknopen aan een elastiek om er vervolgens uit te vallen. Fijn dat ik zo rationeel ben en de logica niet inzie van betalen voor doodsangsten, scheelt me weer de nodige knaken. Wel leuk om de lijkbleke mensen te zien die wel de moed hadden om het te doen. Die avond ben ik met Favlio en een nederlander die we de dag ervoor hadden ontmoet naar een rugbywedstrijd gegaan. Deze sport leeft hier net als voetbal bij ons en het was de eerste wedstrijd van het seizoen, Off the hook, sick, tha bomb, leuk.

De volgende dag ben ik met de bus naar John en Lire gegaan, de oom en tante van Bartypartydude. Me homebooy had gevraagd of ik tijdelijk bij hullie terecht kon en dat was geen probleem. Ze waren en zijn ongelooflijk gastvrij enzo terwijl ze me eigenlijk nog niet eens kenden. John is echt een man van de wereld en vindt het geweldig om over reizen te praten en de dingen die hij allemaal heeft meegemaakt, Lire is superlief en weet hoe ze een feestje moet bouwen. Verder hebben ze twee zoons, Benjamin en Jordan waar ik het ook goed mee kan vinden. Na aankomst heeft John mij mijn kamer laten zien, een droompaleis na al die stinkende hostels. Eigen tv, zithoek, bureau en een heerlijk bed, ik word helemaal verwend hier. De daarop volgende dagen heeft Benjamin mij mee teruggenomen naar Auckland om mij de rest van de stad te laten zien. Benjamin heeft een superdeluxe apartement in het midden van de stad, ideaal dus. De eerste dag zijn we naar een museum gegaan waar ik in een keer heel veel meer over het land en de historie te weten ben gekomen. De dag erna hebben we de auto genomen en zijn we naar blacksandbeach gereden, pikzwart strand dus.

IMG_1252.jpg Even wat anders na de witte stranden in ozzy maar heel mooi. Op woensdag zijn we teruggegaan naar John en Lire en daar heb ik gerelaxd aan het zwembad van vrienden, bbq’s, feestjes en mijn eerste potje golf gespeeld. In het begin had ik even het idee dat ik een natuurtalent was maar na vijf holes rende de kwalli van mijn spel achteruit. Het had meer weg van een speurtocht dan een ontspannen potje golf omdat ik mijn balletje nonstop moest zoeken. Daarbij opgeteld mijn temperament wanneer het op sport aankomt, slechte combi, ik heb me ingehouden. Uiteindelijk had ik toch een erg goede score voor een beginner, ik denk dat ik te weinig geduld heb. Was wel heel leuk om te doen trouwens. Die avond was er een groot feest bij John en Lire thuis met de halve familie aan het dansen enzo. Iedereen doet hier gewoon zijn ding en laat zich lekker gaan, een prettig gestoorde oom ging zelfs in zijn undies staan dansen, helemaal waus haha.

Momenteel ben ik weer in Auckland om een baantje te zoeken. Na vroegtijdig met pensioen te zijn gegaan gaat deze jongen dus weer wat doen. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, ik ben ondertussen wel uitgelambald.

Hasta la pasta!

Ps. Ik heb een nieuw NZ-nummer waar jullie mij altijd op mogen smsen / bellen 😉

Sla het op in je tel: (+642) 26970342

Be Sociable, Share!
Reacties
 • Mischa zegt:

  Zag al weer wat herkenningspuntjes op je foto’s van nieuw zeeland hoor, echt funny! Die grote waterval / giga stroomversnelling waar je eerst zou gaan raften ofzo?! Onmogelijk toch, of niet?
  Had zelf bij de weg nog wel wat crocs gezien, maar die waren niet zo heel groot.. En misschien maar goed ook, aangezien het bootje niet zo gigantisch groot was 😉

  -x-

  • Teun zegt:

   Haha nee is inderdaad geen doen om daar doorheen te gaan. Daarom staat er ook ‘bijna’ bij. Wel supermooi ja. Wist trouwens niet dat je crocs had in Nieuw Zeeland. Weer iets nieuws dan…

   xxx

  • Mischa zegt:

   Haha, die crocs waren ook in Australie! Was nog een kleine reactie op je andere story 😉

 • Bram patatje zegt:

  Tony, ik heb net eens ff veur dn urste x de tijd genomen om dien site van jou us ff helemaal door te spitten op jouw eiguste verzoek. Om te beginnen vin ik ut allemaal un bietje te mooi om waar te zijn, ik denk dat de it wereld aan je voeten ligt als ze dit zien!!
  Wel denk ik dat de mensen thuis een zwaar vertekend beeld krijgen van bepaalde situaties, de propaganda die jij hier tentoon stelt laat Mao Zedong nog omdraaien in zn graf. Enkele voorbeelden cq. correcties:
  foto’s van mij en een keu betekenen sowieso bingo, jwz dat je meer dan eens op je plek wordt gezet door deze lucky shooter van wereld qualie, niemand weet waar de ballen heen gaan maar ze gaan dr sowieso in!
  Voordat ik begon met type had ik meer voorbeelden maar die ben ik inmiddels weer vergeten.. mijn korte temijn geheugen holt momenteel sneller achteruit dan dat jij van Mt. Doom gaat

  • Bram patatje zegt:

   PS. Je site is echt ongelofelooos. Klasse dat je al die verhalen dr op zet, eigelijk zou ik je in mn backpack moeten duwen zodat je heel mn reis kan beschrijven in die semi-dicht style van je

 • Rob zegt:

  Jaap aap.. ik had je van de week gesmst maar je stuur niet terug.. of je hebt hem niet gekregen of je beltegoed is op.. laat ff weten wanneer je nou waar bent zodat ik me vakantie kan planne… later pater aligater..

  Ciao

 • Maaike Melbourne zegt:

  Ola! Heb je je 9 uur durende autorit overleefd? Ik ga je volgen hoor. Ben nl zoho benieuwd wat er daar in NZ allemaal te beleven valt. xx

 • astrid zegt:

  Hey Teun,

  Geweldig leuk om je verhalen te lezen!
  Have fun!!!
  Enne…werken kan je nog heel je leven toch?

  Houdoe war

 • Supergaaf blog Teun,heb je verslag met plezier gelezen.Ben stikjaloers op je avonturen.En nog bedankt voor je telefoontje.Groetjes Alie.

 • Teun zegt:

  Howdie!

  Ja zeker fan van, best gezond, redelijk goedkoop en heel erg lekker. Die koekjes zal ik ook eens proberen dan. In Ozzy ben ik idd langs Cape Tribulation gekomen en doorgereden tot aan Cooktown echt amazing daar. Met crocs overal enzo, zelfs in de zee. Was wel leuk geweest om er een van een afstandje te zien maar helaas. You don’t see them but they see you zei een australische kerel tegen mij. Van iemand anders gehoord dat zijn maat altijd een jachtgeweer meeneemt als hij zijn hond op het strand uitlaat omdat die beesten de zee uitkomen om de hond het water in te slepen. Is ff iets anders…

  Maar gaat goed. Plannen ondertussen weer gewijzigd en ga vanaf aanstaande donderdag eerst het noordereiland verkennen voordat ik ga werken. Heb er zin in!

  xx

 • Mischa zegt:

  Ola,

  Zag wel dat jij ook verzot bent op de subway daar, zag een foto voorbij komen hihi. Was er zelf helemaal verslaafd aan, inclusief de heerlijke koekjes daar, al geprobeerd? Of ben je niet zo’n koekjes man 😉
  Ennuh was je vanaf Cairns naar Cape Tribulation geweest, zag ik dat nou goed?

  Geniet ervan kiwi!

  -x-

  • Teun zegt:

   Howdie!

   Ja zeker fan van, best gezond, redelijk goedkoop en heel erg lekker. Die koekjes zal ik ook eens proberen dan. In Ozzy ben ik idd langs Cape Tribulation gekomen en doorgereden tot aan Cooktown echt amazing daar. Met crocs overal enzo, zelfs in de zee. Was wel leuk geweest om er een van een afstandje te zien maar helaas. You don’t see them but they see you zei een australische kerel tegen mij. Van iemand anders gehoord dat zijn maat altijd een jachtgeweer meeneemt als hij zijn hond op het strand uitlaat omdat die beesten de zee uitkomen om de hond het water in te slepen. Is ff iets anders…

   Maar gaat goed. Plannen ondertussen weer gewijzigd en ga vanaf aanstaande donderdag eerst het noordereiland verkennen voordat ik ga werken. Heb er zin in!

   xx

   • alleskunner zegt:

    Ik citeer: “Bram aka ‘wandelende Lonely Planet’”.
    Ik begrijp dat wandelende Lonely Planet synoniem staat voor alleswetende alleskunner