Dames en heren koeken en peren

Mijn geheugen holt achteruit… Wat heb ik ook alweer uitgespookt de laatste tijd? Sinds de laatste keer dat ik iets op mijn site heb gezet is er niet heel veel veranderd. Gisteren heb ik mijn laatste werkdag gehad bij de gevangenis, het is tijd voor iets nieuws en ik kan wel wat extra centjes gebruiken. Ondertussen heb ik me ontwikkeld tot semiprofessionele alleskenner in de gevangenis en doe ik met gemak 100 push-ups per dag. Na mijn derde tour heb ik een ingevuld feedbackformulier teruggekregen en ik citeer: “Dutch tourguide was great, friendly en full of interesting info.” Leuk als iemand anders, dan jezelf, je ego streelt. Ik heb zelfs twee keer aplaus gehad na ePicture 009.jpgen tour, geweldig, een landvanooit-buiging gemaakt, helemaal in mijn sas. Daarnaast heb ik ondertussen twee keer klassen met schoolkinderen moeten rondleiden. Dat is nog het leukste om te doen. Gisteren heb ik mijn huis laten zien aan een bende christelijke kids en naast de douche hangt een bordje met de woorden “don’t drop the soap”. Heel grappig, vroeg een van die kids wat er dan gebeurde wanneer jeje zeep liet vallen, haha. Na afloop van de tour heb ik haar een oorkonde gegeven voor de beste vraag. Ik kon natuurlijk niet zeggen dat het om die vraag ging want dat vonden de leraren waarschijnlijk minder jofel. Daarnaast was er een jochie dat de hele tijd bij mij wilde blijven omdat hij een beetje bang was geworden door de enge verhalen die ik had verteld, heel lief.

Verder ben ik nog een aantal keer wezen golven, mijn handicap is ondertussen -3, best goed al zeg ik het zelf. Mijn zoektocht naar een job in Napier verliep minder goed. Er is vrijwel niets te krijgen omdat het offseason is, beetje balen dus. Ik had bijna nog een baan gekregen als een ober in een jazzbar/restaurant met de naam ‘take five’ (een van mijn favo jazznummers). Ik zag het al helemaal zitten, lekker wegdromen bij de muziek en ondertussen mensen lekker eten en drankjes bezorgen. Ik zou daar af en toe een dag in de week kunnen werken dus dat schiet niet echt op, jammer. Binnenkort koop ik een lot, word ik rijk en ga ik lekker alles over de balk smijten. Ondertussen ben ik wel een beetje van deze plaats gaan houden. Mijn gemiddelde dag ziet er hier als volgt uit; mensen mijn huis laten zien, vervolgens naar het strand, goed boek mee, flesje wijn erbij, muziekje en goed gezelschap. Het is hier echt iedere dag weer volop genieten.

Afgelopen weekend zijn twee chicks uit gestel langsgekomen, Jente en Kaatje. Hele goeie tijd gehad en mijn dagelijkse ritueel wat uitbundiger uitgevoerd dan normaal. De eerste avond hadden we een doosje goeierkope wijn gehaald met een franse vriend en charmeur Frenchi. Nieuw vlees dus hij was er weer als de kippen bij, haha. Die avond zijn we naar het strand gegaan met een kampvuurtje en hebben we ‘iets’ teveel gedronken. We zijn toen alles kwijtgeraakt en de volgende dag lag er nog een haarband, een slipper, lege glazen en allerlei andere bende op het strand. Ik heb uiteindelijk al mijn zooi weer teruggevonden maar Kaatje was haar telefoon kwijt.Picture 015.jpg Niet leuk, maar stiekem toch wel grappig. Vooral ook omdat ze in een dronken bui een hindernissen parkour ging afleggen om haar tel te zoeken, geweldig. Zie de foto. De dag erna heb ik eerst prinsheerlijk uitgeslapen en zijn we vervolgens naar het strand gegaan. Wijntje erbij, in het zonnetje en daarna lekker laid back the jacuzzi ingedoken. Vervolgens ben ik voor de eerste keer op stap geweest in Napier. In het begin van de avond vertelde ik Jente dat dit de tweede kroeg voor mij was in Napier en een uur later kwam ik erachter dat het dezelfde kroeg was. Ik leef op een wolk.  Eergisteren heb ik met de dames Nieuw Zeelandse pannekoeken gebakken. Deze zijn zwart aan de buitenkant en wat minder lekker dan de Nederlandse pannekoeken maar we hebben ze toch opgegeten, voor een gedeelte dan.

Mijn tijd in de jilla zit er ondertussen op. Waarschijnlijk loop ik vanavond als een vrij man de poort uit en komen de twee nieuwe vrouwen in mijn leven mij ophalen (Italiaanse bambine Daniela en Eva). Ik heb hier geen lieve moeder en zussen (en papa) die voor mij kunnen zorgen dus zij nemen het tijdelijk over. Ik ga verhuizen naar Hastings omdat het daar makkelijker is om werk te vinden. Tijd voor iets nieuws!

Picture 005.jpg

Be Sociable, Share!
Reacties
 • Marieke zegt:

  Hoi broer, hoorde dat je van plan bent een jaar weg te blijven..vind 9 maanden ook al lang zat en eigenlijk mag je van mij nog eerder terug komen.
  Je bent in ieder geval met volle teugen aan het genieten en das fijn. Geniet ook van je belevenissen. Je bent volledig geïntergreerd in no worries en relaxe culture daarzo aan de andere kant van de aardbol. lfzx je allerliefste grote zus

 • koen zegt:

  Hey Teun!

  Koen van Suus hier.
  Het is in Nederland eindelijk een keer wat warmer geworden… Pff zo warm dat dat gelijk de gedachte brengt naar die vakantie van jou van een 1 Jaar lang… Ik check die site van je regelmatig en wat zijn die die plekken waar je komt en de dingen die je doet bijzonder. Geniet ervan zolang het kan.

  Ik gaat er effe een Warsteiner of twee op drinken van inter-barcalona

  Groetjes en Hang loose dude

  Wat was het ook al weer; Cheers big ears (van Beers)

 • Frank zegt:

  Hoi Teun,

  opnieuw een mooi stuk geschreven.
  Zie dat je ook aan het golfen geslagen bent….
  Ook wij mogen volgende week op wereldreis….!? (naar Italie )
  Samen met Irma ton, Klaas en Astrid. (en al onze kinderen uiteraard)
  Wordt zeker gezellig en laat !
  We zoeken nog een begeleider die goed omgaat met kleinere kinderen,
  iets voor jou ?
  Voor plezier nog en Groeten uit Nistelrode.

  Frank en familie

 • Irma zegt:

  Dag lieve Teun!
  Zo leuk om je vorige week nog even gesproken te hebben!
  Zo ver weg en dan toch zo dichtbij!
  Blijf genieten, grote , kleine, neef van mij!
  liefs,
  Irma