Appeltjes plukken

Bijna drie weken geleden heb ik Napier verlaten en ben ik vertrokken naar Hastings een stadje verder. De eerste dag in Hastings is deze carrieretijger op zoek gegaan naar een baan. Ik was extra vroeg uit bed gegaan omdat ik had gehoord dat dit nog wel eens moeilijk zou kunnen worden. Niet dus, na twee appelkwekerijen te hebben bezocht kon ik de dag erna al bij een van de twee beginnen. Mijn eerste dag als professionele appelplukker ging me erg goed af. Na twee uurtjes werPicture 006.jpgken kwam een dude naar me toe uit Samoa die me hielp met plukken en me een biertje gaf. Het begon dus goed. Terwijl ik daar aan het werk was werd ik gebeld door mijn huidige baas of ik voor hem wilde werken (de andere kwekerij die ik had bezocht). Na een halve dag dus ontslag genomen omdat ik bij hem ook kon wonen voor slechts 15 euro per week. Die avond ben ik naar mijn nieuwe stulpje vertrokken waar vier vrienden uit Napier al aan de slag waren. De eerste avond heb ik in mijn tent geslapen maar dat was echt geen doen, zelfs met twee slaapzakken, ijskoud. Stel je maar eens voor hoe moeilijk het is om uit bed te komen als je leidt aan chronische vermoeidheid in de ochtend, het te vroeg in de dag is en het buiten je slaapzak nog maar eens twee graden kouder is dan in je slaapzak. Ik ben opgestaan, trots op mezelf. De dagen erna heb ik de woonkamer veranderd in mijn slaapkamer. Ik slaap op de bank en dat betekend dat ik een tv en ijskast op mijn kamer heb, luxe.

Voor dagdromers als mij is deze baan echt ideaal. Lekker appeltjes plukken in mijn zwembroekie met goede muziek Picture 016.jpgen een stalende zon die me iedere dag toelacht. Iedereen is hier ook super relaxt, je werkt voor jezelf omdat we per bin (te grote kist met appels) worden betaald. Als we geen zin meer hebben gaan we naar huis, uitslapen moet je zelf weten en ijsjes worden verkocht om de hoek, ideaal voor een break. Daarnaast leen ik permanent de auto van Daniela die bijna uit elkaar valt, heb ik nu twee honden ipv een en hebben we ons eigen huis naast ons werk. Iedere avond maken we voor het huis een kampvuur voordat we naar bed gaan. Doen waar je zin in hebt.

Afgelopen drie weken hebben we ons in de weekeinden ook goed vermaakt. De eerste zondag zoals vertrouwd gegolfd met ter afsluiting een duik in the jacuzzi in de Spa in Napier. Het weekend erna zijn we naar een schiereiland gereden na het werk. Daar aangekomen hebben we een kampvuur gemaakt en met vijf man in een auto geslapen. Toen we sochtends wakker werden kwam de zon op, echt niet normaal hoe mooi dat hier is. Na te hebben genoten van de zonsopgang zijn we naar een groot meer in het binnenland gereden. Daar hebben we een wandeling gedaan met grotten, afgronden, een helder blauw meer en schitterende rotsformaties. Was echt heel gaaf om te doen. Afgelopen weekend zijn we door twee collega’s meegenomen naar een hot spring in het binnenland. Dit staat niet in de lonely planet en is alleen bekend bij locals. Picture 013.jpgHet was echt een van de beste plaatsen waar ik ben geweest. Twee blauwe zwembaden met natuurlijk verwarmd bronwater omringd door groene heuvels, met een rivier aan de voet van de heuvel en een zonsondergang op de achtergrond. Toen het twee uur later donker werd hebben we vanuit de hot spring naar de sterren gekeken en vervolgens hebben we zonder licht de weg terug naar de auto gevonden. Een ervaring om niet te vergeten.

Over ongeveer een week ga ik met Simon (Ierse gast) naar Queenstown.

 

Nieuw avontuur!


Be Sociable, Share!
Reacties
 • Margreet en Jan-Willem zegt:

  Hoi Teun,

  Gave tijd daar.Als wij alles lezen en zien,worden we erg jaloers.
  We hebben wel jouw verjaardagsfuifje gemist.
  Maar dat halen we wel in als je terug bent.
  Alhoewel wij ons wel beginnen af te vragen of je ooit nog terugkomt!!!
  In ieder geval ons advies: GA VOORAL ZO DOOR

  Groeten Margreet en J-W

 • Gill zegt:

  Hoi Teun, beetje laat hier ben je nog jarig,

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en met je zus morgen

  groetjes Gill, Wilco en Sander

 • mama zegt:

  Lieve Teun van harte met je verjaardag. Volgens jouw tijd ben je nu al een kwartier 26 jaar. Ik probeer je te bellen, ga het straks onze tijd proberen.Geniet van je verjaardag heeeel ver bij ons vandaan!

  Kusjes mama, mis je