Laos en Taailand met de booyszz

Ola ladies and gentlemen, da bin ich wieder… :) De afgelopen drie weken heb ik in Laos en Thailand rondgehangen, vooral veel ontspannen, misschien wel iets te veel. De tweede dag dat ik in Vang Vieng, tubingheaven, was kwam ik precies zoals gepland m’n buddies Paul en Luuk tegen. Ik stapte net in een tuktuk om wat alcoholische versnaperingen te gaan halen bij de Picture 1072.jpgrivier en toen zag ik mijn helden. Echte Hollandse booys met oranje shirtjes, een oranje vlag en een te grote smoel (vooral voor in de ochtend). Eerst keken ze me aan herkende ze me half en keken ze me nog een keer aan en toen was het een dikke party, omhelzen en je weet het allemaal wel. Gelijk een biertje gepakt om onze reunie te vieren, kennis gemaakt met chille canadese travelmoat Graham en naar de rivier gegaan. Bij die rivier is het een gekkenhuis, het is de bedoeling dat je een band (tube) huurt en je dan door de stroming van de rivier terug naar het stadje laat brengen. Onderweg word je volgegoten met drank om de rit iets spannender te maken. Dat hebben wij dus niet gedaan, zonder tube kun je ook naar de eerste barretjes en ik heb ook nog een stukje gezwommen om de boel verderop te verkennen. Bij de rivier is het vol met gekke swings waar iedereen bezopen vanaf gaat, drank spelletjes, je word helemaal onder gekleurd met stiften en verf, gratis shotjes, dronken meisjes in bikini en domme drankspelletjes. Kortom een groot feest, ook is er verderop langs de rivier een modderbad, moddervolleybal en zijn er wat relaxte hangmatjes waar je lekker van je bucket (emmertje drank) kan genieten. De perfecte combinatie van chillen en dikke harde party dus. Daar ook nog Semmi leren kennen, een Tunesische gast van in de veertig die nog steeds volop aan het partyen en dansen was.

Meteen de eerste dag dat ik superkuul en pauliooo heb gezien was het savonds het Nederlands elftal tegen Denemarken en weer een groot feest natuurlijk. Er waren heel veel Nederlanders en na afloop zijn we naar de bucketbar gegaan om onze eerste overwinning even goed te vieren. De dagen die daarop volgden zagen er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Op een gegeven moment werd het wel een beetje saai maar we hebben iig wel goed het wk kunnen kijken. Ik heb trouwens wel een bezienswaardigheid gezien, jaja. Na een avond stappen stelde een gast uit Laos (lau) voor om naar de grotten te gaan samen met nog een zweedse kerel. Ik had totaal geen zin om mee te gaan maar ik had al het idee dat dit wel zoiets zou kunnen worden wat ik niet meer zou vergeten. Het was een heel stuk lopen, eerst was het maar tweehonderd meter volgens Lau, daarna was het toch vijfhonderd meter en na vijftien minuten lopen zei die dat we op de helft waren. Daar hou ik dus niet zo van. :) Maar uiteindelijk was het ‘t zeker allemaal waard. Hij liet ons een grot zien waar een verswaterbron inzat. Eerst de grot een stukje ingelopen en toen weer naar buiten het water ingedoken en de grot ingezwommen. Dit was echt supergaaf, super helder water en omdat het zeven uur in de ochtend was waren wij de enige daar. Op de terugweg naar ons hostel kwamen we nog vrienden van Lau tegen die zaten te ontbijten en zij vroegen ons of we mee wilden eten. Met een groep op je hurken om een klein tafeltje stickie rice eten met je handen en dan dippen in een lekker sausje. Was echt een leuke ervaring en heel sociaal van die kerels. Een van hen dronk zelfs LaoLao dat is een rijstwisky die je sochtends echt niet wilt drinken. Mooie mannen waren dat. De rest van de dagen in Vang Vieng heb ik vooral versleten aan het drinken van fruitshakes, family guy kijken, internet en Paul, Luuk en Graham laten zien hoe je pool hoort te spelen. Na twee weken (veulste lang) zijn we naar Vientiane de hoofdstad van Laos gegaan, daar nog wat leuke dagen en goeie stapavonden gehad en daarna hebben we de overnightbus gepakt naar Bangkok in Thailand.

Om zeven uur sochtends kwamen we aan op Khao Sang road, the place to be in Bangkok. Je kan je daar de hele dag vermaken door op het terras te gaan zitten en te kijken wat er allemaal langskomt. Dat hebben we dan ook vooral veel gedaan. De eerste avond daar moesten onze oranje helden weer spelen en dit keer tegen Brazilie. De hele kroeg was afgelaaien met oranjesupporters dus er hing wel een goed sfeertje. Omdat ik mijn zenuwenIMG_2956.jpg niet zo goed in bedwang kan houden en Paul en Luuk er een handje van hebben om tijdens de wedstrijden de hele tijd zenuwachtig te gaan lopen doen ben ik ergens aan een tafeltje gaan zitten. Na afloop van de eerste helft had ik ruzie met zo ongeveer iedereen om me heen omdat ik iets te opgefockt was. Ik ben er ook achter gekomen dat Nederland de meest waardeloze supporters ter wereld heeft, althans het meerendeel ervan en waarschijnlijk ook vooral diegenen die op vakantie zijn. Een meisje dat voor mij zat ging met 1-0 achterstand op d’r stoel staan met de rug naar het scherm en heel hard ‘het is stil aan de overkant’ zingen. Ik heb er serieus over nagedacht om haar op mijn allerhardst met een rugby tackle van d’r stoel af te werken maar ik heb me ingehouden, trots op mezelf. Uiteindelijk was het natuurlijk weer een dik feest en na afloop zijn we nog naar een pingpong show geweest. Voor degenen die dat niet kennen, dan spelen thaise dames pingpong zonder tafeltennis bedjes. Echt supergrappig was dat en ongelooflijk wat ze allemaal kunnen. Ik heb zelfs nog meegeholpen om een flesje pepsi open te maken, haha.

Twee dagen later kwamen Lyane en Inge naar Bangkok die ik in Australie al had leren kennen. Ze kwamen sochteds om zes uur aan en ik had ze per ongeluk het verkeerde kamernummer doorgegeven waardoor ze op de verkeerde deur stonden te kloppen. Gelukkig waren we nog wakker omdat we net terug kwamen van stappen en hebben ze binnengelaten. Die avond hebben we met zijn vijven op een twee persoonskamer geslapen en ik dus geen oog dicht gedaan. IMG_2993.jpgDe avond erna heb ik afscheid genomen van mijn grote vrienden en ben ik met Lyane en Inge in de nachtbus gestapt naar Chang Mai. Dit was echt de beroerdste busrit die ik ooit heb meegemaakt. Voordat ik de bus instapte had ik al koorts en ik had mezelf al voorgenomen om gewoon lekker de hele nacht te gaan slapen in de bus. Niet dus, onmogelijk om je benen te strekken en ik kon mijn stoeltje slechts een klein stukje achterover zetten zodat ik in een zeer onnatuurlijke houding iedere keer een paar minuten sliep en dan weer wakker werd. Toen we om middernacht een pitstop hadden dacht ik serieus dat het al ochtend was en we er al bijna waren, maar niet dus. Uiteindelijk heb ik de hele rit overleefd en zodra ik het bed van onze hotelkamer zag ben ik weer in een coma geraakt. De vier dagen die daarop volgenden heb ik hondsberoerd op bed gelegen en had ik last van zowat alle kwaaltjes die je maar kunt verzinnen. Tot overmaat van ramp heb ik zelfs de halve finale gemist omdat ik niet in staat was om ook maar iets te doen. Na drie dagen ben ik naar de dokter geweest, ook om mezelf te laten testen op malaria, zou niet leuk zijn om dood te gaan natuurlijk. Gelukkig was dit niet het geval en ondertussen ben ik weer zo fit als een hoentje. Een tropische ziekte kan ik ook weer van mijn lijstje afstrepen, yes! Ondertussen hebben mijn lieve vriendinnetjes ook super goed voor me gezorgd dus daar had ik wel echt geluk bij. Uiteindelijk was ik net op tijd fit om toch nog de finale in de kroeg te kunnen kijken. Alleen flink balen dat ze hebben verloren maar daar wil ik het niet over hebben. Uiteindelijk heb ik dus bijna niks van Thailand gezien maar dat is niet anders. Over een uur nemen we de bus terug naar Bangkok en een dag later vlieg ik naar Kuala Lumpur. Weer een dag later vlieg ik naar de Fillipijnen om over een week me buddie Rob te zien. Gaat vet worden! Kijk er echt super naar uit.

Be Sociable, Share!
Reacties
 • Susanne zegt:

  Hey lieve broer,
  Leuk om je even live te zien en te horen!!!
  Enjoy! X Jezus

 • Vanessa zegt:

  Hey Teun!

  Ik realiseerde me deze week dat je gewoon alweer 8 maanden weg bent. My God! Time Flies!!!
  Je verhalen zijn fantastisch! Moet er soms erg om lachen, en als ik het dan vertel aan iemand anders snappen ze het niet! Snap jij het? 😉

  Ik denk dat ik je daar maar een keer moet komen opzoeken, want pannekoeken eten in Den Bosch zit er voorlopig nog niet in denk ik.:(

  Oeioei jongen, je hebt het reis-virus te pakken, het is besmettelijk en je komt er waarschijnlijk nooit meer vanaf. In tegenstelling tot vele andere virussen is deze dan wel weer heel prettig!

  Dikke zoen uit de akeleistraat! X

 • jeroen zegt:

  haaa tonii

  Gozer.. haha thaise vrouwen spelen pingpong zonder badjes, nu maak je me wel heel benieuwd! haha niks smerigs toch? ..)haha
  wat n verhalen allemaal.. klinkt een beetje tweedehands maar gast kom ns
  naar belanda om t een en t ander nader toe te lichten..
  groetjes vanuit krakow ook van maus xx
  ps ik heb weer ff genoten van je verhaal! MASTER>!!

  • Papi!

   Om eerlijk te zijn was die pingpong show niet helemaal kosjer, vertel als ik terug ben. Nog steeds onderweg jullie denk ik? Krakow is echt vet man… Doe Maussie de groeten terug en have fun daar. Ben benieuwd naar je verhalen als ik terug ben. Nu met Rob echt gaaf hier, over twee weken vertrek ik naar China en ga ik voor een baan als engels leraar. Hopen dat het lukt.

   Peas

 • Koen zegt:

  jow boddy,

  super dingen meegemaakt! was het trouwens een flesje cola met of zonder prik? was dat op pat pong? daar zijn wij helaas niet geweest.

  blij dat je weer helemaal opgeknapt bent.

  have fun
  groet koen van m

  • Haha, jaja sommigen lopen stoer te doen dat ze een flesje pils met hun tanden kunnen openmaken of wat dan ook maar ik kan het met een thaise vrouw, haha. Ze had het flesje trouwens eerst geschud en er zat flink veel prik op. Ik vertel de overige details wel als ik thuis ben goed.

   Auf wienerschnitzel

 • Mischa zegt:

  Ooooooow my god, wat ben ik jaloers op jou avonturen !!

  Zoooo gaaf om te lezen, dat ik bijna zelf weer op reis zou willen hihi.
  Begin toch wel heeeel erg benieuwd te worden naar al je verhalen en pica’s, so show me! 😉

  Wanneer staat het op de planning om richting Hollandia te komen?

  -x-

  • Bijna op reis zou willen?? 😉 Vermaak me nog uitstekend ja en denk dus dat ik nog wel even weg blijf. Ik heb alleen wel een baantje of een zak geld nodig nadat ik de Fillipijnen heb gedaan, het liefst een zak geld. Maar desnoods ga ik terug naar Australie en daar een baantje vinden.

   Komt goed!

   xxx